
Groźna bakteria w popularnych słodyczach. Producent dobrowolnie wycofuje swoje produkty ze sprzedaży.
- Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o rozszerzeniu dobrowolnego wycofania wyprodukowanych przez belgijski zakład firmy Ferrero produktów marki Kinder ze względu na potencjalne powiązanie z ogniskiem zatruć pokarmowych wywołanych Salmonella Typhimurium. Wszystkie produkty marki Kinder wyprodukowane przez belgijski zakład firmy Ferrero, bez względu na numer partii oraz datę minimalnej trwałości, podlegają obecnie wycofaniu. Produkty wprowadzone na rynek Polski z tego zakładu są określone poniżej - informuje GIS.
Produkty Kinder, których dotyczy ostrzeżenie, to specjalna edycja na święta Wielkanocy. Dlatego tym bardziej należy sprawdzić, czy nie kupiliśmy naszym dzieciom produktów, które mogą wywołać zatrucie pokarmowe.
- Ferrero współpracuje z europejskimi organizacjami zajmującymi się bezpieczeństwem żywności w związku ze zgłoszonymi przypadkami salmonelli. Troska o konsumentów jest zawsze najwyższym priorytetem Ferrero - komentuje producent.
Nazwa produktu | Data minimalnej trwałości/ Nr partii | Zdjęcie |
Kinder Schoko-bons 46 g, 125 g, 200 g | Wszystkie daty minimalnej trwałości Wszystkie Partie |
|
Kinder Niespodzianka Maxi 100g
| Wszystkie daty minimalnej trwałości Wszystkie Partie
|
|
Kinder Maxi MIX z maskotką 133g | Wszystkie daty minimalnej trwałości Wszystkie Partie
|
|
Kinder Mini EGGS 100g | Wszystkie daty minimalnej trwałości Wszystkie Partie
|
|